Home

Nieuws

Eenmalige come-back Kromme Jongens

De legendarische Westlandse band Kromme Jongens gaat nog één keer samen optreden. Er wordt een reünie-weekend georganiseerd voor en door Westlanders. Bovendien duikt de band nog een keer de studio in om nieuwe nummers te maken.

Er werd de afgelopen weken al volop gespeculeerd in het Westland over een reünieconcert van de Kromme Jongens. De bandleden konden de ‘druk’ uiteindelijk niet weerstaan en willen nog één keer vlammen. Het grote publiek ging de band pas erkennen om hun veelzijdige liedjes nadat ze uit elkaar waren. Daarom wil de band nog één keer de creatieve samenwerking van weleer proeven. Er wordt ook een boek geschreven over de Kromme Jongens en het Westland.

Festival
Begin dit jaar zijn de plannen al beraamd om volgend jaar een op alle fronten uniek Westlands ‘feesie’ te organiseren. Het evenement krijgt de naam ‘Kromme Jongens – De Reünie’ mee, met als subtitel ‘Festival in ‘t groen’. Bovendien is ervoor gekozen om met het festival de stichting A.L.S te ondersteunen. De bedoeling is om zoveel mogelijk Westlanders bij het evenement te betrekken, door bijvoorbeeld de organisatie van een Westlands Ontbijt, een Westlandse Banenmiddag, de ‘Westlandse Spelen’ en een familie-festival. De Kromme Jongens nodigen alle Westlanders uit om mee te helpen aan dit unieke festival.

Klimaatneutraal
Kromme Jongens – De Reünie wordt gehouden in het derde weekend van juni 2011. De plaats van het evenement wordt nog even geheim gehouden. Wel zal dit het eerste Westlandse popconcert zijn dat volledig klimaatneutraal is, door biologische landbouw ‘credits’. Bovendien zullen voor de bekertjes en ander gebruiksmateriaal afbreekbare en hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt. Dat is ongetwijfeld de invloed van Gert Kögeler van biologisch handelsbedrijf Eosta. Kögeler is een van de leden van de Kromme Jongens.

Nieuw werk
De bandleden gaan de komende tijd niet alleen besteden aan de voorbereiding van de reünie, maar ook om liedjes te maken over de nog vele ‘onbezongen’ onderwerpen. Hoewel het vrijwel onmogelijk is om uit de kosten te komen bij het uitbrengen van een nieuwe geluidsdrager, wil de band nog één keer een creatieve inspanning leveren. Voor meer informatie: www.krommejongensdereunie.nl.

Bron: Groenten & Fruit  Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.