Home

Nieuws

Bayer investeert in uitbreiding Nunhems

Bayer CropScience investeert 12 miljoen in uitbreiding en modernisering van het onderzoekscentrum van Groentezadenbedrijf Nunhems in de Midden-Limburgse gemeente Leudal.

Het bestaande onderzoeksgebouw van Nunhems wordt uitgebreid met 2.200 vierkante meter tot een oppervlakte van 6.400 vierkante meter en wordt uitgerust met de nieuwste laboratoria voor Nunhems Biotech Services, die onder andere DNA analysen uitvoeren, en voor Zaadtechnologie, Celbiologie en Moleculaire Biotechnologie. Het uitgebreide en gemoderniseerde onderzoekscentrum zal eind 2011 volledig operationeel zijn.

Logische stap
Dr. Joachim Schneider, Hoofd BioScience bij Bayer CropScience, beschouwt de investering als een logische stap in de strategische ontwikkeling van het bedrijf. "Door onze onderzoekscentra uit te breiden en tegelijkertijd te vernieuwen, verbeteren we onze positie om innovatieve groenterassen met een goede opbrengst te ontwikkelen, die bestand zijn tegen ziekten en die een uitstekende kwaliteit hebben."
Concurrerend element
"De technologie ontwikkelt zich snel en is een concurrerend element geworden in groenteveredeling", zegt Dr. Johan Peleman, Nunhems Directeur voor Onderzoek en Ontwikkeling. Nunhems volgt het principe van 'Geïntegreerde Veredeling', waarbij technologie volledig deel uitmaakt van de veredelingsactiviteiten. Buiten Nederland, heeft Nunhems onderzoekscentra in Bangalore (India) en in Davis, Californië (USA).

Bron: Bayer CropScience

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.