Home

Nieuws

Wethouder Westland lost startschot FrEsride

Wethouder Arne Weverling van Westland lost zaterdag 4 september a.s. om 6.00 uur het startschot voor de eerste editie van de FrEsride. Aan de tocht van Maasdijk naar Venlo nemen 38 fietsers deel.

De FrEsride wordt georganiseerd in de aanloop naar de 13e editie van de Ride for The Roses. Aan die tocht met start en finish in Venlo nemen in totaal 10.000 fietsers deel. De FrEsride is de ‘groentevariant’van de pre-Ride, die Flora Holland en Rabobank al enkele jaren organiseren. De aankomst in Venlo zal gezamenlijk plaatsvinden met de pre-Ride. De deelnemers aan de FrEsride dragen allemaal een speciaal ontworpen FrEsride wielertenue. Op zondag nemen de meeste FrEsriders ook deel aan de Ride for the Roses.

Ontbijt
Van de sponsors van de FrEsride, FrEsteem, Terra Natura International, Olympic Fruit en Greenpack, zijn directieleden aanwezig om het vertrek op te luisteren en de fietsers succes te wensen of om zelf mee te fietsen. Voorafgaand aan het vertrek is er een gezond en stevig ontbijt voor alle betrokkenen bij Greenpack. Wethouder Arne Weverling van Westland zal voor vertrek de groep toespreken en het startschot lossen. Weverling is als presentator al jarenlang nauw betrokken bij de Ride for the Roses.

Bedrag
De FrEsride heeft zich ten doel gesteld om naast het bedrag van hoofdsponsor FrEsteem extra gelden binnen te halen voor de KWF Kankerbestrijding. Nu is al bekend dat dit bedrag de €25.000 zal overstijgen. Op zondag 5 september zal Gert-Jan Tamerus van FrEsteem het eindbedrag bekendmaken tijdens de slotmanifestatie van de Ride for the Roses.

Bron: Groenten & Fruit   Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.