Home

Nieuws 1 reactie

Verburg: Agrocomplex verdient eigen minister

Demissionair landbouwminister Gerda Verburg stelt onomwonden dat Nederland niet zonder een echte landbouwminister kan. Ze zei dat vanmiddag bij de opening van de grootste agrarische zonne-energie-installatie in Nederland.

“In de hoedanigheid van staatssecretaris van landbouw zult u mij niet terugzien.” Die belofte deed Verburg vanmiddag. Ze was te gast bij Greenery-telers Maatschap Boon in Zeewolde. Daar nam zij de 2100 vierkante meter aan zonnecollectoren in gebruik.

Andere sprekers waren Greenery-topman Philip Smits en Rabobank directeur Food & Agri Dirk Duijzer. Beide namen de gelegenheid te baat om te pleiten voor het behoud van een minister van landbouw. Smits “In het bedrijfsleven zien we overal goede voorbeelden van samenwerking aan de achterzijde en aan de voorzijde verschillende loketten.” Duijzer vond samenvoeging van EZ en LNV prima, maar dan met een staatssecretaris van EZ en een minister van landbouw.

Gerda Verburg verwoordde het aldus: “Ik hoop dat de positie van het agrocomplex in Nederland zodanig wordt gerespecteerd dat in de Trèveszaal, in Europa en in internationaal verband Nederland zal worden vertegenwoordigd door een minister van landbouw.”


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ton van der Scheer

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peter Verschuren

    Sterker nog het agrocomplex heeft er gewoon recht op. Als je op een paar vierkante kilometer die tot de dichtstbevolkte te wereld behoren er in slaagt om zoveel te produceren dat je ook nog de op 1 na grootste exporteur bent en passant een kwart bijdragend aan het overschot op de handelsbalans en dit op de meest milieuvriendelijke en diervriendelijjke manier doet dan is discussie eigenlijk overbodig

Of registreer je om te kunnen reageren.