Home

Nieuws

Varend Corso trekt 330.000 bezoekers

Het Varend Corso van het afgelopen weekend heeft 330.000 bezoekers getrokken.

 Met een bezoekersaantal van 330.000 mensen aan de waterkant, kijkt de organisatie van het Varend Corso Westland terug op een succesvol weekend. Het thema ‘Vreemde Vogels’ bleek door de deelnemers aan de wedstrijd leuk te zijn uitgewerkt.

Koppert Cress in de prijzen
Een deskundige jury beoordeelde de kwaliteit van de boten. Op vrijdagavond werd de uitslag bekend gemaakt  en vond de prijsuitreiking plaats. Zo won dorpskern Poeldijkmet titel ‘Totempalen’ de eerste prijs in de categorie niet-commerciële deelnemers. FloraHolland won met corsoboot ‘Paradijsvogel’ de eerste prijs in de categorie commerciële deelnemers. De eerste prijs voor de beste Zeilende Westlander ging naar Gemeente Maassluis. De Publieksprijs en de Originaliteitsprijs ging naar Koppert Cress met de corsoboot ‘Wateraangedreven Dodo Eierbroedmachine’. Prominent ging naar huis met de prijs voor het beste kleine vaartuig. 

Het Varend Corso Westland werd dit jaar voor de dertiende maal georganiseerd. In 2011 vindt het Varend Corso Westland plaats in het weekend van 5 t/m 7 augustus. Het thema wordt in oktober bekend gemaakt.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis LangenEllis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.