Home

Nieuws

VU Amsterdam onderzoekt koopgedrag

De Vrije Universiteit van Amsterdam onderzoekt in een C1000 in Biddinghuizen het koopgedrag van klanten op de groenten- en fruitafdeling. Dat meldt Distrifood.

De Vrije Universiteit van Amsterdam onderzoekt in een C1000 in Biddinghuizen het koopgedrag van de consument op de groenten- en fruitafdeling. Negen maanden lang wordt het koopgedrag tegen het licht gehouden. Het onderzoek richt zich sterk op groenten en fruit. De onderzoekers willen onder andere weten of acties en kortingen op groenten en fruit invloed hebben op de aankoop ervan bij mensen die tot de lagerbataalden behoren. De ene groep krijgt regelmatig kortingsbonnen en de andere groep niet. Aan de hand van de kassabonnen wordt dan bekeken of de groepen al dan niet vaker groenten of fruit kopen.

Vier supermarkten onderzocht
Het onderzoek vindt plaats in nog één C100 en in twee supermarkten van Plus in Nederland. De VU heeft speciaal gekozen voor supermarkten in dorpen waar het gemiddelde inkomen onder modaal ligt. Ook ligt de supermarkt in Biddinghuizen redelijk geïsoleerd. Het is een supermarkt met een regiofunctie, waardoor de kans groot is dat de klant naast de C100 niet naar andere supermarkten gaat.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.