Home

Nieuws

Spinning als voorbereiding op FrEsride

De deelnemers aan de FrEsride en de Ride for the Roses in het eerste weekend van september bereiden zich goed voor. Onderdeel van die voorbereiding was een spinningsessie op 12 augustus bij Rob’s fitness in De Lier waar een stevige les werd afgewerkt onder leiding van Laura Stolze.

Een goede voorbereiding is nodig omdat op 4 september deelnemers aan de FrEsride een afstand van meer dan 180 km moeten afleggen van Maasdijk naar Venlo. En de volgende dag nemen zij ook nog deel aan de Ride for the Roses zelf, een tocht van 110 km met 6.000 deelnemers in totaal. Ander doel van de spinning-sessie was teambuilding. “Het is goed om als je met een groep iets onderneemt elkaar dan ook wat beter te leren kennen in de aanloop naar zo’n fantastisch evenement”, aldus Annet Solleveld van FrEsteem die veel ondersteuning geeft aan het welslagen van de totale actie.

Extra geld
Aan de FrEsride nemen 38 fietsers deel die onder motorbegeleiding de tocht naar Venlo afleggen. In Venlo wordt de aankomst in samenwerking met de deelnemers van de Pre Ride georganiseerd. De sponsors van de FrEsride zijn Terra Natura International, Olympic Fruit, Greenpack en FrEsteem. Aan de Ride for the Roses zelf op 5 september nemen 110 fietsers deel namens hoofdsponsor FrEsteem. De Ride for the Roses wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. Naast het sponsorgeld heeft telersvereniging FrEsteem zich dit jaar ten doel gesteld extra geld in te zamelen via de deelnemers die hiervoor zelf in hun omgeving tomaten en paprika’s verkochten. Maar ook zijn met veel succes gelieerde bedrijven benaderd om voor € 250 een mooie doos met gezonde groenten te kopen.

Gezonde voeding
De stand van binnenkomende extra fondsen bedraagt momenteel meer dan € 20.000 (zie www.fresride.nl) en de verwachting is dat in Venlo een cheque van meer van € 25.000 kan worden overhandigd aan de KWF Kankerbestrijding. Een van de onderliggende redenen voor deze actie is voor FrEsteem om het belang van gezonde voeding in de preventieve strijd tegen kanker te benadrukken. Bij de Ride for the Roses ontvangt iedere deelnemer bij de finish een goodiebag met daarin onder meer tomaten en paprika’s.

Bron: Groenten & Fruit

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.