Home

Nieuws

PT: Nederlander moet gezonder

Nederlanders eten gemiddeld 134 gram groente en 144 gram fruit per persoon per dag. Dat blijkt uit de laatste berekeningen van het Productschap Tuinbouw. Om aan de aanbeveling van het Voedingscentrum te voldoen zouden we een kwart meer moeten eten.

Gisteren presenteerde het Productschap Tuinbouw samen met het GroentenFruit Bureau in Tomatoworld in Honselersdijk de visie Puur en Gezond. Daarin geven de organisaties aanbevelingen aan teelt en handel over het vergroten van de consumptie van groente en fruit naar minimaal 200 gram groente en 2 stuks fruit. “We doen te weinig met de unieke eigenschappen van groente en fruit. Gezien het gezondheidsrisico van steeds vaker optredend overgewicht moeten we dat als sector niet alleen beschouwen als een kans maar ook als een plicht”, aldus Anneke van de Kamp van het PT.

Voedingswaarde
Van de Kamp wijst telers op de waarde van voedingsclaims op verpakkingen van verse groente en fruit. “Gezondheidsclaims over wat een product doet zijn te duur en te ingewikkeld. Maar voedingsclaims over wat een product bevat, dat maakt de consument duidelijk dat het goed is.” Nu is het zo dat anders dan op bewerkte producten op verse producten die voedingswaarde niet verplicht moet worden vermeld. Maar waar dat mogelijk is adviseert Van de Kamp telers die gegevens tóch op het etiket te melden.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ton van der Scheer

Of registreer je om te kunnen reageren.