Home

Nieuws

Incasso bij faillissementen in Duitsland

Een seminar gaat een overzicht geven van de Duitse incasso- en faillissementprocedure, nu Nederlandse bedrijven door de economische crisis steeds vaker kampen met failliete partners in Duitsland.

De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) organiseert op donderdag 9 september 2010 van 14:00uur tot 17.30 uur bij de KvK Midden-Nederland in Utrecht een seminar met als onderwerp ‘Faillissementen en incasso in Duitsland’. Deenemende ondernemers krijgen tips aangereikt m.b.t. schuldenaarsverzuim, aanmaningen en gedwongen tenuitvoerlegging. Zo kunnen ze hun eigen belangen beter behartigen.


Innen van vorderingen

“Wij willen het voor Nederlandse ondernemingen duidelijker maken, welke rechten zij hebben om hun vorderingen te innen en ze op deze manier voor de typische valkuilen behoeden”, aldus Martin Zenner van advocatenkantoor CMS Hasche Sigle, docent van het seminar.

Het seminar richt zich op ondernemers en managers die te maken hebben met faillissementen en incasso in Duitsland. Het is echter ook geschikt voor advocaten, belastingadviseurs en accountants. Het maximale aantal deelnemers bedraagt 20 personen. Partners van dit seminar zijn de juridische dienstverlener CMS Hasche Sigle en de Kamer van Koophandel Midden-Nederland.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.