Home

Nieuws 1 reactie

Horti Business Game in oktober van start

De vernieuwde Horti Business Game staat in vergelijking met de eerste versie van de game veel meer in het teken van marktgericht produceren en samenwerking in plaats van kostprijsbeheersing. De game start op 20 oktober.

De game is een initiatief van Hillenraad Consultancy in Naaldwijk. In het spel strijden verschillende teams met elkaar om zo goed mogelijk een glastuinbouwbedrijf te runnen. Het spel is helemaal vernieuwd in vergelijking met vorig jaar. Bij de nieuwe businessgame ligt de nadruk veel meer op samenwerking en marktgericht produceren in plaats van kostprijsbesparing.

Het vierde gewas
In het spel runnen teams een virtueel glastuinbouwbedrijf en zij telen er het ‘het vierde gewas; een plantje met sierwaarde én voedingswaarde. Volgens Martien Penning, initiatiefnemer van het spel, is voor een nog niet-bestaand product gekozen omdat de teams anders te veel gaan spelen vanuit de werkelijkheid. “En bij de bepaling van strategie moet je juist afstand nemen. Dat lukt beter met een virtueel product.” Iedere drie weken speelt het team een bedrijfsjaar van het virtuele glastuinbouwbedrijf. In totaal worden acht spelrondes, dus bedrijfsjaren gespeeld.

De game gaat 20 oktober van start en teams kunnen zich vanaf 1 september opgeven. Volgende week woensdag, 1 september, vindt de kick-off plaats van de game. Daar wordt uitleg gegeven en een demonstratie. Het Productschap Tuinbouw maakt de Horti Business Game onder andere mee mogelijk. Meer informatie over de Horti Business Game is te vinden op de site.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen


Redactie GFActueel

Eén reactie

  • no-profile-image

    uigrok Wubben B.V

    Goed idee dat spel.Graag zou ik gratis met onze Infogroep Klaas in de Kas mee spelen.
    De infogroep geeft een gastles op de basisscholen over tuinbouw.Gr Leny Ruigrok

Of registreer je om te kunnen reageren.