Home

Nieuws

Groenten en fruit handelsmissie naar China

Het ministerie van LNV organiseert een 'Fruit & Vegetable trade mission' naar China.

China ontwikkelt zich volgens het PT sterk op het gebied van groenten en fruit. Vanwege het stijgende inkomen van de Chinezen, neemt de vraag naar producten met hoge kwaliteit toe. Een goede samenwerking tussen China en Nederland kan beide landen goede economische perspectieven garanderen. Nederland heeft wereldwijd een leidende positie in groenten en fruit op het gebied van productie, kwaliteitsstandaarden, het invoeren van nieuwe soorten, verpakken, technische vaardigheden, logistiek en voedselveiligheid.


Vijf tuinbouwdagen

Ter gelegenheid van de World Expo 2010 Shanghai organiseert het ministerie van LNV vijf landbouwgerelateerde dagen in de VIP lounge van het Nederlandse paviljoen 'Happy Street'. Deze Fruit & Vegetable Trade Mission vindt plaats van 6 september tot 15 september 2010, met onder andere een bezoek aan de Fruit Logistica in Hong Kong, kennismaking met de grootste in- en exportmarkt voor groenten en fruit in Guangzhou, het LNV – Rijk Zwaan CEO Forum, het Floriculture Seminar “Developing a Sustainable Floricultural sector in China” en de Fruit & Vegetable dag op de Expo met verschillende activiteiten.

Tijdens de handelsmissie kan in korte tijd kennis gemaakt worden met de Chinese groente- en fruitsector. Een uitnodiging en aanmeldingsformulier is terug te vinden op de website van het PT. 


Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.