Home

Nieuws

Focus Carrefour richting textiel en groente

De Franse supermarktketen Carrefour opent dinsdag twee nieuwe hypermarkten die zich meer zullen richten op producten waar de winkel beter op denkt te kunnen concurreren zoals textiel en groente.

De megasupermarkten 'nieuwe stijl' moet de omzet van Carrefour in Europa opkrikken. Dat zei topman Lars Olofsson in een interview met Le Journal du Dimanche.

De op een na grootste retailketen ter wereld (met 15.500 winkels in 35 landen) heeft een plan opgesteld waardoor in de komende drie jaar bezittingen worden afgestoten en supermarktformules in Europa, waar de helft van de omzet vandaan komt, op de schop gaan.

Ding uit verleden
Volgens Olofsson, die van Nestlé afkomstig is, werkt de oude formule niet meer. "Het concept van alles onder één dak als een soort bazaar is een ding uit het verleden.'' Carrefour wil tot 2012 3,1 miljard euro besparen. Een derde van dat bedrag wordt gestoken in de aanpassing van winkels.

De eerste van de nieuwe winkels komen in de Zuid-Franse stad Lyon. "Sommige afdelingen zullen daar verdwijnen, andere worden geïntegreerd en er komen nieuwe afdelingen bij'', aldus Olofsson in het interview.

Carrefour zou sinds begin dit jaar 1 procentpunt marktaandeel erbij gepakt hebben waardoor ze nu op 24 procent zitten in Frankrijk. Carrefour is na het Amerikaanse Wal-Mart de grootste supermarktketen ter wereld.

Bron: ANP
Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.