Home

Nieuws

Wientjes: 'EZ moet worden versterkt'

Bernard Wientjes, de voorzitter van VNO-NCW, vindt dat de positie van het ministerie van EZ de afgelopen jaren is verzwakt. De aanstaande kabinetsformatie is hét moment om een besluit te nemen over versterking van het ministerie van Economische Zaken.

Wientjes vindt dat het beleid voor het bedrijfsleven de laatste jaren te veel versnipperd is geraakt. Hij vindt dat bepaalde zaken nu bij andere ministeries zijn ondergebracht die eigenlijk thuishoren bij EZ. Hij noemt energie als voorbeeld; dat ligt voor een deel bij Vrom en voor een ander deel bij EZ. Wat betreft het onderwerp innovaties, ziet hij ook versnippering. “Daarvan ligt een deel bij het ministerie van onderwijs en een deel bij EZ.”

Ministerie van het bedrijfsleven
De voorzitter van VNO-NCW pleit voor een ministerie van EZ dat meer het gefocuste beleid van Nederland in de praktijk moet gaan brengen in samenwerking met ondernemend Nederland. Het ministerie van EZ moet dus weer meer het ministerie van het bedrijfsleven worden. Hij ziet graag dat er een krachtig nieuw EZ komt dat duidelijk gaat kiezen voor een aantal belangrijke sectoren in Nederland. "Wij hebben samen MKB en LTO een economische visie opgesteld waarin staat dat de krachten moeten worden gebundeld en de overheid moet kiezen voor een aantal belangrijke secoren in Nederland. Daar hoort een krachtig ministerie bij."

Bekijk de mening van Bernard Wientjes in een film die staat op de site van VNO-NCW.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.