Home

Nieuws 6 reacties

Weg vrij voor 220 ha glas in Dinteloord

Provinciale Staten van provincie Noord-Brabant heeft afgelopen vrijdag de plannen voor het Agro & Foodcluster goedgekeurd. Hiermee is onder andere de weg vrij gemaakt voor de ontwikkeling van een glastuinbouwgebied van 220 hectare netto bij Dinteloord; het nieuwe glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland.

Provinciale Staten keurde het Provinciaal Inpassingsplan, kortweg PIP, op vrijdag 9 juli in een vergadering goed. Het PIP is zeg maar het bestemmingsplan van de provincie Noord-Brabant voor het gebied bij Dinteloord. In het gebied is plaats ingeruimd voor 220 ha netto glas, 40 hectare voor uitbreiding van de suikerfabriek van Suiker Unie en 45 hectare voor een bedrijventerrein voor de agro- en voedingsmiddelenindustrie. De verwachting is dat de stukken net na de zomer gepubliceerd worden, zo zegt Piet Janmaat, directeur van de tuinbouwontwikkelingsmaatschappeij (TOM). Dan zullen de stukken zes weken ter inzage worden gelegd voor beroep bij de Raad van State.

Eerste bouwen in 2011
De TOM gaat er vanuit dat er in ieder geval één partij beroep aantekent tegen het plan bij de Raad van State. Omdat de Raad van State zes maanden over het oordeel mag doen, wordt dan zo net voor de zomer van 2011 een uitspraak van de raad van State verwacht. In de tussenliggende periode gaat de TOM op basis van het goedgekeurde bestemmingsplan aan de slag met name de technische voorbereiding en grondwerkzaamheden. Wordt er in de tussentijd ook al zaken gedaan met een koper, dan gaat de TOM de grond ook bouwrijp maken. De verwachting is dat in 2011 de eerste tuinders er gaan bouwen.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kevin Jonkers

  Nog meer uitbreiding?
  Wie gaan allemaal die producten kopen?

 • no-profile-image

  Van Zeyl

  Meer nieuw glas........? Die moet je me echt uitleggen.

 • no-profile-image

  Leen

  Ronduit belachelijke zaak! Nog meer landschapsvervuiling met glas en lichtvervuiling! Wat te denken van de handel in licht? Ze zijn echt niet lekker daar in den Bosch!! Dat allemaal om niet natuurlijke producten te telen die ze niet kwijt kunnen, maar ja dan kun je er altijd nog een DJ (Beelen) mee bekogelen net als FrEsteem dat doet ! Werkelijk het moet niet gekker worden hier in dit land.

 • no-profile-image

  Vijverberg

  Gewoon door gaan met bouwen, uitbreiden is kostprijs verlagen. Dat is het enige wat werkt. En in zulke gebieden kun je het meteen echt groot opzetten, super.

 • no-profile-image

  Westlander

  uitbreiden is kostprijs plus uitbetaalprijs verlagen

 • no-profile-image

  mister paprika PaprikaLand

  Mensen die hier zeuren hebben geen verstand! Er is een toekomst voor AGF product maar dan moeten de neuzen dezelfde kant opstaan. Met sukkels die zulke reacties plaatsen staan de neuzen dus alle kanten op en helpt het ons niet. schaalvergroting is nergens geen probleem en het levert jullie ook direct meer werk op in de omgeving. O nee dat was ik vergeten: Jullie behoren ook tot de mensen die denken dat het nog steeds zwaar werk is in de kassen

  Gegroet

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.