Home

Nieuws

Unica Group ziet in ZON een belangrijke partner

Voor Unica kan ZON belangrijke meerwaarde zijn. Niet alleen als locatie fysiek dicht bij de markt, maar ook om snel te schakelen in het geval er claims bestaan over bepaalde leveringen.

Het direct beleveren van vooral supermarkten is één van de belangrijkste doelstellingen binnen de samenwerking met ZON, die moet leiden naar een hogere uitbetaalprijs voor de telers in Spanje, maar ook in Nederland. Dat zegt algemeen directeur Enrique De los Rios (zie foto). “Onze telers en de Nederlandse collega´s spelen in hetzelfde team, hebben datzelfde doel voor ogen”.

Telers positief
Dat telers van Unica en ZON op dezelfde lijn zitten bleek tijdens de verschillende bijeenkomsten die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden. De ledenraden van beide coöperaties hebben positief gereageerd op de plannen van de directies volgens De los Rios.

Verkopers uitwisselen
De los Rios zegt dat er op papier veel synergie mogelijk is tussen ZON en Unica: “We gaan de komende tijd verifiëren of dat in de praktijk ook zo is.” Om processen beter op elkaar af te stemmen zullen verkopers uit Venlo de gang naar Almeria maken en vice versa. De los Rios: “Voor de gezamenlijke klanten mag er geen verschil zijn of de groenten uit Spanje of Nederland komen. De kwaliteit van de producten moet exact dezelfde zijn en dat vergt veel afstemming”.

Meerwaarde
Wat in eerste instantie start als een commerciële samenwerking kan verder uitgroeien. De los Rios wilde niet ingaan op het stappenplan, maar ziet integratie van de twee organisaties niet voor de hand liggen: “Bovendien zal eerst moeten blijken dat de verwachte voordelen ook werkelijkheid worden”.

Lees meer over de samenwerking tussen ZON en Unica in Groenten & Fruit actueel van dinsdag 27 juli.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Rene Rombouts, correspondent in Spanje.

Rene Rombouts, correspondent in Spanje.

Of registreer je om te kunnen reageren.