Home

Nieuws

Prijsdaling electra door lagere gasprijzen

De prijzen van lange termijn OTC contracten zijn de afgelopen weken flink gedaald waardoor de prijsstijgingen van juni weer ongedaan zijn gemaakt.

Elektriciteit – Lange Termijn

Prijsdaling wordt vooral veroorzaakt door de lagere gasprijzen, maar ook door de daling in de CO2 emissierechten. Op langere termijn worden nog steeds hogere energieprijzen verwacht.  Een belangrijke onderliggende waarde is de prijs voor kolen. Het is de algemene verwachting dat de vraag naar kolen, vooral uit opkomende economieën als China en India, toe zal nemen. Dit zal een prijsopdrijvend effect betekenen voor kolen en elektriciteit.


Elektriciteit – Korte Termijn
Het warme weer lijkt voorlopig verdreven en temperaturen zijn weer terug op het gemiddelde van de tijd van het jaar. Tel daarbij op dat de vraag door vakanties iets lager is, de toenemende beschikbaarheid van Franse kerncentrales en de lagere APX prijzen zijn verklaard. De weersverwachtingen laten voorlopig een vergelijkbaar beeld zien en de vakanties houden ook nog even aan, de verwachting is dat spot prijzen op een niveau tussen de 40 en 50 Euro/MWh zullen balanceren.


Bron: Westland Energie Services

 

Foto

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.