Home

Nieuws

New Holland wil waterstoftractor verkopen

New Holland Agriculture wil tegen 2017 de NH2-tractor commercialiseren, zo meldt het Belgische Belga. "De tractor rijdt op waterstof omdat die stof ideaal is voor energieoverdracht en waterstof tanken gaat sneller dan batterijen herladen", zegt business director Egide Vandevelde van New Holland.

Het eerste prototype van de NH2-tractor werd in Oostende voorgesteld naar aanleiding van het Cleantech Summer Event dat bedrijven samenbrengt in de sector duurzame energie. De landbouwmachineproducent New Holland wil landbouwers ook begeleiden om zelf waterstof te produceren door energiewinning op het eigen bedrijf. New Holland gaat nu met drie prototypes op boerderijen in Italië, Duitsland en Frankrijk de economische haalbaarheid van het systeem onderzoeken.

Partners vinden
 "We willen op termijn de landbouwbedrijven energieonafhankelijk maken door ze elektriciteit te laten opwekken uit biomassa. Een deel van de elektriciteit kan via elektrolyse worden omgezet tot waterstof", aldus New Holland. New Holland zoekt nu partners om te investeren in het onderzoek naar de mogelijkheden van waterstof in de landbouw. "Een brandstofcel kost nu 300.000 euro", zegt Vandevelde van new Holand. "Tegen 2017 hopen we de kostprijs tot 6.000 euro terug te dringen. Dat zou de tractor commercialiseerbaar maken".

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.