Home

Nieuws

Kersen en aardbeien join forces in promotie

Het Arnhemse Sonsbeekpark is zondag aangenaam verrast door de aanwezigheid van kersen- en aardbeientelers Theo Vernooy en Jan Robben.

Robben gaf met de georganiseerde aardbeienlunch een vervolg aan de succesvolle strawberrymob in Amsterdam op 4 juli. Op de valreep sloot teler Theo Vernooy zich bij het evenement aan met Hollandse kersen.

Vernooy kijkt terug op een geslaagd evenement. Zijn dochters gingen verkleed als kersenkoningin en –prinses de boer op. “Ik was meegegaan puur voor de promotie van kersen. Maar mensen wilden niet proeven, maar kopen. Na overleg met Streekselecties ben ik gaan verkopen. Binnen een halfuurtje was ik alles kwijt.”

Positieve aandacht
Ook Robben sleet zijn 600 doosjes aan het publiek dat in het zonovergoten Sonsbeekpark in Arnhem was neergestreken. Het grootste gedeelte van de bijna 1000 bezoekers kwam voor het Park Open-festival dat gelijktijdig georganiseerd werd.

Vernooy verwacht dat de positieve aandacht voor zijn kersen zijn uitwerking zal hebben op de winkelvloer. “Ik denk dat Plus Arnhem wel vragen zal krijgen.” Zowel de aardbeien van Robben als de kersen van Vernooy liggen onder het streeklabel Gijs bij Plus in de supermarkt.

Bekijk ook de foto's van het evenement gemaakt door fotograaf Rene Wouters.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester
Beeld (bewerkt): Rene Wouters/Jan Robben

Of registreer je om te kunnen reageren.