Home

Nieuws

Interpolis rekent op 40 miljoen aan schade

Interpolis houdt er rekening mee dat het bedrag van de schade door het noodweer van vorige week voor zijn klanten oploopt tot meer dan 40 miljoen euro.

Particuliere - en zakelijke klanten van Interpolis hebben zes miljoen euro schade gemeld die is veroorzaakt door het noodweer dat afgelopen 14 juli over Nederland trok. Daarnaast vielen zware klappen in de glastuinbouw. De schades in die sector worden geraamd op een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen euro en moeten worden opgeteld bij de bovengenoemde 6 miljoen. Deze bedragen komen bovenop de 15 miljoen euro schade van het noodweer van de dagen daarvoor.

Forse schadeposten
Opvallend is de mate waarin in de kop van Limburg is getroffen. Iets minder dan de helft van alle meldingen die Interpolis binnenkreeg kwamen uit dit gebied. Vooral agrariërs zijn zwaar getroffen. In de glastuinbouw gingen niet alleen ruiten van kassen aan diggelen, maar complete staalconstructies werden weggeblazen. De vernielde kassen leveren ook forse schadeposten op vanwege de gewassen die verloren zijn gegaan. Bijvoorbeeld komkommers en paprika's zijn typisch producten die nog tot het einde van zomer inkomsten genereren. De oogst was nog maar amper begonnen. De experts en taxateurs van Interpolis zijn volop bezig de getroffen bedrijven te helpen en de schade vast te stellen.

Meer medewerkers aan de telefoon
Interpolis heeft het aantal medewerkers aan de telefoon verder verhoogd. Op 15 juli zaten ongeveer vierhonderd medewerkers klaar om de schades van klanten in ontvangst te nemen. In totaal werden er die dag 9.000 klanten te woord gestaan. Het aantal nieuwe schademeldingen bedroeg die dag een kleine 3.000. Enkele honderden klanten worden door experts bezocht. Zij zorgen ervoor dat de herstelwerkzaamheden zo snel mogelijk in gang worden gezet.

Bron: Interpolis - Auteur: Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.