Home

Nieuws

Info over operationele programma's GMO 2011

Het Productschap Tuinbouw heeft de handleiding en de criteria klaar voor de operationele programma’s die telersverenigingen moeten indienen wanneer ze van GMO-geld in 2011 gebruik willen maken.

De telersverenigingen die gebruik willen maken van GMO-geld moeten daartoe voor 15 september voor het daaropvolgende jaar een operationeel programma indienen bij het PT. Het schap heeft de handleiding en de criteria op de site gezet.

Volgens Kees van Leeuwen, afdelingshoofd Regelingen bij het schap in Zoetermeer, zijn er geen grote wijzigingen gekomen in de criteria en de handleiding. “De criteria zijn door het PT opgesteld aan de hand van een evaluatie van de lopende zaken en natuurlijk zijn de criteria ook gebaseerd op de voorschriften die we in acht moeten nemen”, zegt hij. De telersverenigingen hebben de informatie ook allemaal al gehad, aldus Van Leeuwen.

Twee opvallende zaken in de criteria zijn dat in 2011 energiezuinige investeringen voor het programma het Nieuwe Telen gesubsidieerd kunnen worden. Verder geeft Van Leeuwen aan dat ook de monitoringsonderzoeken zoals die op Tuta Absoluta en de Afrikaanse fruitmot in aanmerking komen. “Maar eigenlijk is dat niet nieuw, want monitoringsonderzoeken zaten eerder ook al in de criteria.”

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.