Home

Nieuws

Hollandpromotie langs Duitse snelweg A40

De Nederlandse voedingstuinbouw zal zich aanstaande zondag in de vorm van een letterlijk stilleven van vruchtgroenten presenteren aan de Duitse consument.

In het kader van Essen Cultuurhoofdstad van Europa 2010 vindt zondag 18 juli a.s. van 11.00 tot 18.00 uur een uniek evenement plaats op de snelweg tussen Duisburg en Dortmund, genaamd ‘Still Leben A40’. Over maar liefst 60 km snelweg worden tafels geplaatst waar bezoekers aan kunnen eten en drinken. Met het afzetten van de snelweg gedurende één dag vormt het evenement een van de meest unieke events in Duitsland van 2010. Op de snelweg komen 22.000 tafels. Naar schatting drie miljoen bezoekers zullen te voet, per fiets, op online skates of op een andere manier het evenement bezoeken.

Nachbarn
De Nederlandse inzending wordt door het Nederlands generaal-consulaat in Düsseldorf aan de organisatie van Still Leben geschonken. Daarbij wordt samengewerkt met het GroentenFruit Bureau. Het Nederlandse Stilleven, genaamd ‘Tischkultur unter Nachbarn’ is bijna 20 meter lang en 2,5 meter breed en bestaat uit puur Nederlandse vruchtgroenten. De presentatie wordt ontwikkeld door ‘natural artist’ Rob Plattel. Doel is de vele duizenden geïnteresseerde bezoekers te verleiden om meer te willen weten over de kwaliteiten van de Nederlandse vruchtgroenten. Bovendien zal naar verwachting ook de media veel aandacht besteden aan de presentatie. Met ‘Tischkultur unter Nachbarn’ wil Nederland enerzijds de reden van de drukte op de weg op een positieve manier verbeelden en tevens de Duitse consument op een ludieke en artistieke wijze informeren over de smakelijke en gezonde Nederlandse vruchtgroenten.

Bron: Groenten & Fruit  Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.