Home

Nieuws

Eerste komkommerdag start met redactietour

GroentenFruit Bureau reist donderdag langs alle grote redacties in Nederland om de eerste Nationale Komkommerdag onder de aandacht te brengen.

Twee medewerkers van het GroentenFruit Bureau bezochten donderdagochtend de redacties van het ANP en de GPD. De bedoeling is om alle grote redacties vandaag nog te bezoeken.

“We willen markeren dat de komkommertijd eraan komt”, licht projectmanager Auke Heins toe. “Dat is de tijd van vakantie, genieten, maar zeker ook van groenten en fruit. Hét product is natuurlijk de komkommer.”

Reces
De actie is tevens de inluiding van de Nationale Komkommerdag. “We vonden dat we een moment moesten markeren voor de komkommer. De kamer gaat op 1 juli met reces. Daar moet je gebruik van maken, daarom zijn we ermee gestart.”

Donderdagmiddag hoopt de promotieorganisatie aan te haken bij de barbecue van de Tweede Kamer, die traditioneel als afsluiting van het regeringsseizoen gehouden wordt. Naast aandacht voor de komkommer zullen er ook andere Nederlandse groentenspecialiteiten gepromoot worden.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Of registreer je om te kunnen reageren.