Home

Nieuws 2 reacties

Zuid-Hollandse hulp voor Chinese tuinbouw

De provincie Zuid-Holland gaat helpen bij het opzetten van een speciaal trainingsprogramma voor de Chinese glastuinbouw.

Afspraken hierover zijn in Shanghai bekrachtigd door gedeputeerde Asje van Dijk en vertegenwoordigers van het stadsdeel Pudong. Zuid-Holland en Pudong werken al vijf jaar aan een gezamenlijk co-innovatieprogramma waarin overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven in Nederland en China bijeen worden gebracht.

Voorbeeldproject
Zuid-Holland is nauw betrokken bij de Sunqiao Modern Agricultural Development Zone, een voorbeeldproject voor de Chinese glastuinbouw. Tijdens de officiële viering van de vijfde verjaardag van de relatie tussen Zuid-Holland en Pudong, waarbij ook Commissaris van de Koningin Jan Franssen en de gouverneur van Pudong aanwezig waren, is de nieuwe afspraak bekrachtigd.

Entree voor bedrijfsleven
Bijzonder in de vernieuwde samenwerking is dat ook vertegenwoordigers van de Chinese overheid bij het trainingsprogramma worden betrokken zodat zij van dichtbij het belang van innovatie in de glastuinbouw kunnen ervaren. Met het co-innovatieprogramma wil Zuid-Holland een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de glastuinbouw in China en gelijktijdig het Nederlandse bedrijfsleven een goede entree in China bieden. De provincie heeft de ambitie om samen met het Nederlandse bedrijfsleven het centrum verder te ontwikkelen tot dé plek in China voor opleiding, training en innovatie in de glastuinbouw.

Bron: Agrarisch Dagblad

Redactie GFActueel

Laatste reacties

  • no-profile-image

    PJ Keijzer

    Wederom een verspilling van belastinggeld. Zuid Hollandse bestuurders willen een reden om te kunnen reizen naar de World Expo en gaan dan geld steken in een vastgeroest en mislukt onderzoeksproject. Dit 'project' heeft zo weinig kennis en is zo'n typische Chinese organisatie dat het bij voorbaat al mislukt is. er zijn al genoeg mislukkingen geweest rond Shanghai: greenport Shanghai, SIDHOC demonstratie farm, etc. etc.

  • no-profile-image

    I.Zwinkels

    In Nederland proberen de ondernemers in de glastuinbouw op eigen kracht het hoofd boven water te houden en de heer Franssen vind het weer nodig om met onze belastingcenten mooi weer te gaan spelen in China. Te triest voor woorden. China haalt Nederland al ieder jaar ver in met een economische groei van boven de11 %, moet het nog beter in China?

Of registreer je om te kunnen reageren.