Home

Nieuws

WUR moderniseert na-oogst-onderzoek

Wageningen UR Food & Biobased Research heeft haar na-oogst-onderzoeksfaciliteiten voor versproducten gemoderniseerd.

De onderzoeksfaciliteiten zijn ondergebracht in één gebouw, Qualitron4 (Q4), waar efficiënt en betrouwbaar experimenten uitgevoerd kunnen worden. Het gebouw is op 11 juni officieel in gebruik genomen.


Bewaarcellen

Q4 bevat 20 koelcellen met nauwkeurige vocht- en temperatuurregeling, een nieuwe interactieve controlled atmosphere conditionering (ongeveer 100 units), een verpakkingslaboratorium, drie uitstalruimtes voor bloemen, planten en AGF-producten, meerdere kwaliteitsmeetruimtes voorzien van state-of-the-artapparatuur, enkele ruwlabs en een twintig meter lange testruimte voor vrachtwagens en containers (ATP-teststation).

 

Keten- of bedrijfsgerichte oplossingen

Onderzoeksactiviteiten zijn onder andere gericht op beperking van voedselverliezen door houdbaarheidsverlenging, beheersing van de rijping en veroudering van fruit en groente, technische innovaties op het gebied van bewaar- en transporttechnologie, en 
interactieve bewaring met nieuwe sensoren.


Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.