Home

Nieuws

Vlaamse witlofsector snakt naar innovatie

Vlaamse witlofbedrijven hebben de hulp ingeroepen van onderzoekers om te bekijken welke innovaties er nog in witlof mogelijk zijn. Daarmee moet de rendabiliteit worden verbeterd.

De rendabiliteit van de witlofbedrijven staat al jaren sterk onder druk, zo meldt Flandria. Als een van de redenen wordt aangegeven dat er gebrek is aan productdiversiteit. De populariteit van de groente zou om die reden sterk afnemen.

Het witlofassortiment bestaat op dit moment voornamelijk uit verse en minimaal verwerkte producten. Met behulp van onderzoek onder consumenten, witlofprofessionals en innovatie-experts moet duidelijk worden welke innovaties er mogelijk zijn.

Producteigenschappen
Naast onderzoek zal er ook gekeken worden naar de producteigenschappen. Zo worden en metingen gedaan worden om het gehalte aan suikers en bitterstoffen te bepalen, om zo verbanden tussen die twee smaken te vinden.

Daarbij wordt ook gekeken naar de verschillende teelttechnieken en rassen. In een latere fase zal er ook gekeken worden naar verpakkingsvormen. Het onderzoek start in september.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Of registreer je om te kunnen reageren.