Home

Nieuws 2 reacties

Versdirect.nl, BGB, CoForta staken fusie

Versdirect.nl, BGB en CoForta zullen niet verder praten over een vergaande samenwerking tussen beide partijen. Breekpunt is een verschil van inzicht over de wijze waarop een mogelijke fusie tot stand zou moeten komen en het keuzemodel van CoForta.

Een drietal gesprekken is gevoerd tussen CoForta en beide telersverenigingen. De betrokken partijen benadrukken dat het om oriënterende gesprekken ging en de bijeenkomsten geen officiële status hadden.

Gedeelde visie
Uit navraag blijkt dat de uiteindelijke visie op de vermarkting van product geen bezwaar was, maar wel de wijze waarop deze tot stand zou moeten komen. Dick Oosthoek, voorzitter van Versdirect.nl: “Het belang van de leden staat bij ons altijd voorop. Wij willen onderlinge concurrentie tussen telers op voorhand uitsluiten. Deze fusie zou de positie van onze leden niet versterken. Daarom hebben de gesprekken geen vervolg gekregen”.

T-model struikelblok
Daarbij zou de besproken samenwerking teveel neerkomen op een overname van de telersverenigingen door CoForta en zouden de telersverenigingen opgaan in het nieuwe model van CoForta/The Greenery. Oosthoek: “We zijn niet bang om bij vergaande samenwerking onze eigen identiteit te verliezen, maar het moet wel bijdragen tot het oplossen van de huidige problematiek”.

BGB wilde naar aanleiding van eerdere berichtgeving geen reactie geven.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Esther de Snoo

Laatste reacties

 • no-profile-image

  tommy

  Lijkt er stilletjesaan op dat Coforta/Greenery met machtspolitiek, desnoods door dumping par force de Nederlandse 'eenheid' willen afdwingen.
  Ik schrijf gewoon wat men hardop denkt. Op de rug van de teler en met het financiele mes op de keel.
  Wie is de oorzaak voor de onnodige trostomatencrash vorige weken en wie is verantwoordelijk voor de bokkesprongen van de komkommerprijs?
  Het lijkt er fel op dat er marktpartijen bewust de prijzen naar beneden manoevreren.

 • no-profile-image

  Westlander

  ja eenheid zou wel vervelend zijn he...... voor de handel.
  Nu wordt elke vereniging bang gemaakt dat ie met zn produkt blijft zitten.
  Het bewust naar beneden manoevreren van de prijzen is met al die verenigingen kinderspel

Of registreer je om te kunnen reageren.