Home

Nieuws

Start Mobiliteitscentrum AGF Handel

Dinsdag 1 juni start het Mobiliteitscentrum AGF Handel. De oprichting daarvan is een van de afspraken in de CAO AGF Groothandel.

Het mobiliteitscentrum AGF Handel is bedoeld om gevolgen te beperken van de economische crisis voor werknemers en werkgevers in de handel in groenten en fruit. Het mobiliteitscentrum helpt werkloze of boventallige medewerkers uit de AGF handel bij het vinden van een nieuwe baan binnen de sector, zodat hun kennis, capaciteit en vakmanschap voor de sector behouden blijft. Er is tevens een koppeling gemaakt met het Mobiliteitscentrum Glastuinbouw. Dit vergroot de kansen op het vinden van een baan of het vervullen van een vacature.

 

Werkgevers die zijn aangesloten bij het AGF Groothandelsfonds kunnen gratis vacatures aanmelden. Ervaren medewerkers in de handel in groenten en fruit die hun baan dreigen te verliezen of al werkloos zijn, kunnen via de website solliciteren naar een passende functie. Na aanmelding wordt gevraagd naar ervaring en interesses. Het systeem maakt vervolgens een match tussen vraag en aanbod, die dan eerst nog worden goedgekeurd door ervaren medewerkers van het Mobiliteitscentrum.

 

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.