Home

Nieuws

Rabo Westland sluit jaar licht positief af

Rabobank Westland boekte in 2009 een licht positief resultaat, ondanks de economische crisis en de tegenvallende ontwikkelingen in het bedrijfsleven.

De bank behaalde in 2009 een nettowinst van 10 miljoen euro, op een balanstotaal van 5,5 miljard euro. Afgelopen jaar drukten de economische crisis en de tegenvallende ontwikkelingen in het bedrijfsleven hun stempel op cijfers van Rabobank Westland.

Domino-effect
Bedrijven in de groente- en sierteelt werden geconfronteerd met beduidend lagere prijzen voor hun producten. “Minder omzet bij onze klanten zorgt voor een domino-effect. Wat onze klanten raakt, raakt Rabobank Westland. Zo gaat dat in de coöperatie. Je viert successen en deelt verliezen”, aldus directievoorzitter Fred van Heyningen.

Risico doorberekenen aan klant
Om solide te blijven heeft de bank een aantal ingrijpende besluiten moeten nemen. In 2010 wil Rabobank Westland de financiële situatie positief beïnvloeden door een aantal maatregelen. De bank gaat het risico, dat zij loopt door kredietverstrekking aan bedrijven, stringenter doorberekenen in de tarieven. Bij zakelijke klanten stuurt de bank aan op meer inzicht in de financiële resultaten en de bedrijfsvoering, zodat risico’s voor de klant en de bank zichtbaarder worden.
De bank zal ook haar eigen processen aanscherpen, wat moet leiden tot een betere dienstverlening. Dit jaar staat de bank voor de moeilijke opgave om het medewerkersbestand met vijftig fulltime eenheden te verkleinen.

Het verkorte jaarverslag is terug te vinden op de website van Rabobank Westland.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.