Home

Nieuws

PVV scoort ook in tuinbouwgemeenten

De Partij voor de vrijheid (PVV) scoorde in de vier grootste tuinbouwgemeenten goed. In de gemeenten Westland, Lansingerland en Andijk haalde de partij van Wilders de derde plek binnen.

In de vier tuinbouwgemeenten met een groot areaal aan tuinbouw (Westland en Lansingerland voor glasgroenten en Harenkarspel en Andijk voor de vollegrondsgroenten) haalde de PVV veel winst naar zich toe.

Grote groei PVV in Westland
In de gemeente Westland koos 18,9 procent van de stemmers voor de PVV en daarmee lag de groei ten opzichte van 2006 op 11,1 procent. Die groei is groter dan de groei die de VVD in die gemeente maakte. De VVD groeide namelijk met 10,4 procent, maar werd met 29 procent in het Westland wel de grootste. In Andijk stemden 15,9 procent van de stemmers PVV, in Lansingerland was dat 15,5 procent en in Harenkarspel 13,6 procent.

In het Westland daalde het percentage dat op het CDA stemde met ongeveer de helft. In 2006 stemde 44,6 procent nog CDA en dat was toen ook de grootste partij. Het CDA verloor in het Westland echter ten opzichte van 2006 met 21,4 procent en kwam gisteren op 22,8 procent.

VVD de grootste
Net als in het Westland is in Lansingerland de VVD de grootste met 32,1 procent van de stemmen. daarna komt het CDA met 15,6 procent. In Harenkarspel is de VVD de grootste, gevolgd door CDA, PvdA en dan PVV. In Andijk was VVD de grootste, daarna het CDA, de PVV en daarna PvdA.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.