Home

Nieuws 3 reacties

PT legt individuele verkoop aan banden

In een brief aan de telersverenigingen maakt het PT duidelijk dat zij strenger de regels omtrent gmo gaat controleren. Dat houdt concreet in dat de individuele verkoop van groenten en fruit buiten de telersvereniging om niet langer wordt getolereerd.

De telersverenigingen zijn er op gewezen dat de aangesloten leden hun volledige productie via de gmo-erkende vereniging moeten verkopen. Deze bepaling is opgenomen in de statuten en het PT benadrukt in de brief dat deze verplichting strikt moeten worden nageleefd. Het PT laat weten geen extra controles uit te gaan voeren, maar wel strenger zal toezien op deze verplichting. Het PT doet dit in opdracht van het ministerie van LNV.

Schorsen
Indien nodig zal het PT bij het niet naleven van deze regel de betreffende telersvereniging schorsen. Uit navraag bij het PT vooral zal letten op alle individuele verkoop- en marketinguitingen van aangesloten leden van telersverenigingen met name op het internet en in de pers.

Naleven
Doel hiervan is het naleven van gmo-regels, opgesteld door de Europese commissie. In de sector wordt het ook gezien als een manier om de versnippering tegen te gaan door de verkoop van groenten en fruit enkel nog te laten verlopen via de daarvoor bestemde telersverenigingen.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Esther de Snoo

Laatste reacties

 • no-profile-image

  roos lottum

  PT, is dat niet die club die na de verkiezingen wordt opgeheven ?
  (het wordt ook tijd ook)

 • no-profile-image

  oostlander

  Hier is tuinbouw-nederland het helemaal mee eens Roos. Het ontmantelen van dit nagenoeg nutteloze P.T. is een schoolvoorbeeld van hoe wij behoorlijk kunnen bezuinigen zonder er ook maar iets van te merken dat ze er ooit waren. Melkert-banen en non-werkgelegenheidsprojecten zijn niet meer van deze tijd!!

 • no-profile-image

  Jacco Vooijs

  Als het PT weggaat vraag ik mij af wie en hoe er dan gezamenlijk onderzoek wordt gefinancieerd, wie is dan aanspreek punt als het gaat om voedselveiligheid, wie verzorgt dan de generieke promotie, wie zorgt voor marktinformatie over groenten,fruit en bloemen, wie vertegenwoordigt de sector dan in de EU en wie is dan het centrale aanspreekpunt bij voedselveiligheid overschrijdingen.

  De sector bepaald zelf hoeveel heffing er betaald moet worden en waar het aan uit gegeven wordt. Al deze informatie is voor alle heffing betalers beschikbaar.

  Ik vraag mij af wie deze en nog veel meer belangrijke taken van het PT op zich nemen als het PT niet meer bestaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.