Home

Nieuws

Groentebonnen voor behoeftigen

Om de consumptie van groente en fruit bij kinderen, lage inkomensgroepen en zwangeren te stimuleren, pleit handelskoepel Freshfel voor een systeem van groentebonnen (vouchers).

Met toekenning van dergelijke vouchters voor groente en fruit omzeilen met name gezinnen in lage inkomensgroepen het bezwaar van hoge prijzen voor groente en fruit. Dat stelt de koepel in het jaarverslag over 2009/2010. Freshfel wil dat de Europese Unie 350 miljoen euro uittrekt voor zo’n vouchersysteem.

Meer budget voor schoolfruit
Verder wil Freshfel dat met publieke televisiekanalen afspraken gemaakt worden voor een continue campagne voor groente en fruit. Dat zou de bewustwording bij consumenten verhogen, stelt de koepel. Voor zo’n Europese campagne wil Freshfel dat 100 miljoen euro wordt vrijgemaakt. Verder pleit Freshfel voor een uitbreiding van het budget voor schoolfruit naar 500 miljoen euro. Het huidige budget van 90 miljoen is volgens Freshfel niet meer dan een eerste stap. De commissie landbouw van het Europese Parlement pleitte eerder ook voor een verruiming naar dat bedrag.

Bron: Agrarisch Dagblad

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.