Home

Nieuws

Greentour 2010 groot succes

De vierde editie van de Greentour is afgelopen zaterdag een groot succes geworden. Ongeveer 150 deelnemers uit de tuinbouwsector stonden aan de start voor een zonnige tocht over 95 kilometer.

Start/finish en tussenstop op interessante tuinbouwlocaties en een tocht door een zo groen mogelijke omgeving, dat zijn belangrijke ingrediënten voor de route van de Greentour. Daar is de organisatie – waaronder Groenten & Fruit – ook dit jaar uitstekend in geslaagd. In vijf groepen van ongeveer dertig fietsers vertrokken de deelnemers zaterdagmiddag 12 juni vanaf het indrukwekkende bedrijfspand van Sion Orchids in De Lier. Locatie voor de korte tussenstop was het nieuwe bedrijfspand van groente- en fruitimporteur Hillfresh in Barendrecht. Tijdens die eerste etappe kregen de fietsers te maken met de Beneluxtunnel als niet alledaagse hindernis. Daarop volgden twintig groene kilometers langs het natuurgebied van de Oude Maas.

Volgend jaar
Bij Hillfresh werden de deelnemers gastvrij verwelkomd met vers fruit in overvloed, een dorstlesser en een rondleiding door het nieuwe pand. Het aangename zonnetje maakte het geheel compleet. Tijdens het tweede deel van de Greentour 2010 kregen de fietsers al snel te maken met de beklimming van de Van Brienenoordbrug, gevolgd door een straf tegenwindje in de laatste 25 kilometer terug naar De Lier. Desondanks waren alle groepen volgens planning rond zes uur binnen. Tegen het imposante decor van duizenden orchideeën werd de editie van 2010 afgesloten met het vertrouwde buffet. Daar werd bekendgemaakt dat de vijfde editie in juni volgend jaar zal starten en finishen bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. In het lustrumjaar start de tocht dus voor het eerst niet in het Westland, maar in Oostland.

Hartstichting
Het deelnemersveld van de Greentour 2010 was een mix van trouwe en nieuwe tuinbouwfietsers. Zij waren unaniem positief in hun reacties. De Greentour wordt gezien als een goed georganiseerd evenement en een unieke combinatie van wielrennen en netwerken. Ook het initiatief van de organisatie om de opbrengst van het evenement, aangevuld met schenkingen van deelnemers, te schenken aan de Nederlandse Hartstichting werd met applaus ontvangen.
De Greentour wordt georganiseerd door Maurice Wubben (Str3tch), Elma Oosthoek (Grow Group), Yvette de Schepper (Koppert Biological Systems), Vincent van Wolferen (Rijk Zwaan) en Roger Abbenhuijs (Groenten & Fruit) en mede mogelijk gemaakt door een grote groep sponsors uit de tuinbouwsector.

Bron: Groenten & Fruit  Auteur: Roger Abbenhuijs

Klik hier voor de fotoreportage van Mark Jongen (Koppert).

Klik hier voor de foto's van fotograag Leo Duyvestijn

Klik hier voor de foto's van Hillfresh

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.