Home

Nieuws

Den Hollander nieuwe voorzitter Frugi Venta

Cees den Hollander (54) is door de leden van handelsplatform Frugi Venta bij acclamatie gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Wim Tacken op die deze functie van 2007 tot begin dit jaar vervulde.

Tijdens een extra algemene ledenvergadering van Frugi Venta, gisterenmiddag in Rotterdam, overhandigde vice-voorzitter Ron de Greeff de voorzittershamer aan Cees den Hollander. Na Marius Varekamp en Wim Tacken is hij de derde voorzitter van de handelsorganisatie. Volgens de Greeff stond Den Hollander bovenaan het lijstje van de commissie die de voordracht van de nieuwe voorzitter moest voorbereiden. Op zijn cv staan onder andere directeursfuncties bij groothandel Hollander Barendrecht, Greenery Nederland en de Tuinbouwcluster Academie. Verder was hij betrokken bij de oprichting van Fresh World Barendrecht en SNG, het samenwerkingsverband van Nederlandse agf-groothandelaren.

Vertegenwoordiging
De Greeff gaf aan dat het bestuur de taakomschrijving van de voorzitter opnieuw heeft geformuleerd. In tegenstelling tot zijn voorganger Wim Tacken, zal Den Hollander weinig vertegenwoordigende functies namens Frugi Venta gaan bekleden. Dat leverde met de vorige voorzitter een lastige situatie op, zo gaf De Greeff aan. De vertegenwoordiging in onder andere Productschap Tuinbouw, HBAG en Greenports Nederland is de taak van directie en staf.

Samenwerken
In zijn introductie gaf Den Hollander aan zeer betrokken te zijn bij de agf-sector. “Groente en fruit zit in mijn lijf. Ik ben dan ook een kleinzoon van een tuinder die in 1929 met zijn product naar de groothandelsmarkt aan het Noordplein in Rotterdam ging.” Daar werd de basis gelegd voor het latere handelsbedrijf Hollander Barendrecht. Zowel teelt als handel zitten bij Den Hollander dus in de genen. Hij gaf aan als voorzitter de specifieke rol van de groothandel te willen benadrukken, maar gaf expliciet aan te willen samenwerken met andere partijen in de keten.

Bron: Groenten & Fruit   Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.