Home

Nieuws

Agrariërs zien toekomst in LNV

De overgrote meerderheid van de boeren en tuinders wil dat het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselveiligheid (LNV) blijft bestaan.

Hiervan vindt het grootste deel dat het ministerie zijn huidige vorm moet behouden, en een aanzienlijk percentage agrariërs ziet zelfs heil in een uitbreiding. Dat zijn enkele conclusies uit de ‘Verkiezingspeiling agrarische sector 2010’ van agrarisch Direct Marketing bureau AgriDirect.

Zelfs uitbreiding
Zo’n 1.500 agrariërs namen tussen 11 en 19 mei 2010 deel aan de online verkiezingspeiling. Van de agrariërs  vindt 42,8 procent dat het ministerie van LNV in zijn huidige vorm moet blijven bestaan, 24% is wel voor een ministerie van LNV maar liever in afgeslankte vorm en 12,9% is van mening dat zelfs een uitbreiding van het ministerie overwogen moet worden.

Rapportcijfer 5,7
Bovendien mochten de agrariërs in het onderzoek een rapportcijfer uitdelen aan het landbouwbeleid van het huidige (demissionaire) kabinet. Het landbouwbeleid krijgt een gemiddeld rapportcijfer van 5,7. Akkerbouwers geven met een 5,4 het laagste rapportcijfer, varkens- en pluimveehouders waarderen het landbouwbeleid met een 6,0.

Bron: Groenten&Fruit - Auteur: Stan Verstegen

 

Foto

  • Bron: AgriDirect Verkiezingspeiling agrarische sector 2010

Of registreer je om te kunnen reageren.