Home

Nieuws

80.000 mensen bezochten bio-weekend

Dit weekend hebben ongeveer 80.000 mensen mensen een bezoekje gebracht aan de open dagen van de biologische boeren en tuinders. Het evenement 'Lekker naar de Boer!' is door Biologica voor het veertiende jaar georganiseerd.

Loes van Loenen, projectleider bij Biologica: “De bezoekersaantallen laten zien dat er veel belangstelling is voor de manier waarop biologische boeren en tuinders werken. Met het jaarlijkse 'Lekker naar de Boer-weekend' kunnen mensen zelf gaan kijken wat bio zo bijzonder maakt.

Het afgelopen weekend deden zo'n 170 bedrijven mee aan de open dagen. Verspreid over het hele land stonden boeren en tuinders klaar om bezoekers hun bedrijf te laten zien. Er waren fietstochten, rondleidingen en proeverijen met kaas, sap, wijn, zuivel, vlees en fruit. Sommige bedrijven hadden workshops georganiseerd voor volwassenen en kinderen, en er waren zelfs complete boerenmarkten. 

Actief meegewerkt
Biologische producenten en verkoopkanalen als supermarkten, speciaalzaken en cateraars, hebben actief aan de open dagen meegewerkt door met speciale aanbiedingen te komen of het weekend bij hun klanten onder de aandacht te brengen. Lekker naar de boer! 2010 is georganiseerd door Biologica in samenwerking met de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.

Bekijk de fotoreportage.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.