Home

Nieuws

UPDATE: Onderzoek bond ‘niet veel waard’

Groentespecialisten zijn verontwaardigd over het feit dat de Consumentenbond groentespecialisten niet in recent onderzoek naar de kwaliteit van groenten en fruit heeft meegenomen.

Dat meldt brancheorganisatie ADN, in reactie op het onderzoek dat de bond deze week naar buiten bracht. Volgens de belangenvereniging heeft de Consumentenbond met het onderzoek zijn geloofwaardigheid ‘een slechte dienst bewezen’.

“In het onderzoek zijn ze vergeten de 1200 agf-speciaalzaken die Nederland nog rijk is, mee te nemen.” Wat is het onderzoek dan nog waard, vraagt ADN zich af. “Niet zo veel, zegt je gezonde verstand.”

Budget
Volgens de Consumentenbond zijn de speciaalzaken niet vergeten, maar is er om budgetredenen een afweging gemaakt. "We hebben uit praktische overwegingen besloten om maar een paar marktpartijen te onderzoeken", aldus een woordvoerder van de bond.

De consumentenorganisatie heeft evenwel begrip voor de kritiek van ADN. "Die is gelegitimeerd, zij zijn een belangrijke marktpartij. Maar wij vonden het ook interessant om de 'echte markt' eens te vergelijken met supermarkten als Albert Heijn en Lidl."

Na aankloppen van ADN bij de Consumentenbond is aan de berichtgeving toegevoegd dat de specialisten niet in het onderzoek zijn meegenomen.

Update 15:11 - Reactie van de Consumentenbond op kritiek ADN toegevoegd

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Of registreer je om te kunnen reageren.