Home

Nieuws laatste update:13 mei 2010

Rob Baan wil eigen tv-zender beginnen

Rob Baan, directeur van Koppert Cress, wil samen met het House of Media Experience een eigen tv-zender beginnen om zo onder andere het koken met verse groenten en andere verse agrarische producten te promoten.

Het initiatief is een vervolg op het succesvolle tv-programma The Taste of Life Basics dat te zien is op RTL 4 en waaraan ook meesterkok Rudolph van Veen deelneemt. De initiatiefnemers en eerste investeerders voor de nieuwe digitale zender zijn Rob Baan en Jan Dekker, directielid van House of Media Experience.

Om sommige programma's te kunnen financieren vragen zij de verschillende productschappen om marketinggeld. "De tuinbouwsector is het aan zichzelf verplicht veel meer te doen aan marketing", aldus Dekker. "Je wilt niet weten hoeveel reacties wij krijgen van mensen op het tv-programma The Taste of Live Basics die blij zijn eens te horen hoe groenten en fruit geteeld worden."

Start voorjaar volgend jaar
De bedoeling is om 24 uur per dag tv-programma's te brengen over voedsel. Er zullen verschillende programma's worden gemaakt voor verschillende doelgroepen. De zender moet 1 april 2011 van start gaan.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.