Home

Nieuws laatste update:4 mei 2010

Residu-monitoring door Duitse detailhandel

Duitse supermarktketens zetten samen met de brancheorganisatie Handelsverband Deutschland (HDE) een database op, waarin de onderzoeksresultaten van controles op residuen van de deelnemende bedrijven zullen worden opgeslagen, zo meldt Berichten Buitenland van het ministerie van LNV.

Edeka, Globus, Kaisers Tengelmann, Metro, Rewe en Tegut zetten samen met de brancheorganisatie handelsverband Deutschland (HDE) een database op. Daarin zworden de onderzoeksresultaten van controles op residuen van deelnemende bedrijven opgeslagen. Daarnaast zal ook de informatie van de groente- en fruitleveranciers in de datatbase worden opgeslagen.

Ervaring
Tot nu toe hadden de deelnemende bedrijven allemaal hun eigen systemen. Met de nieuwe database willen zij een beter overzicht en meer analysemogelijkheden creëren. De database  is gebaseerd op ervaring die vooral Edeka op het gebied van residu-monitoring heeft. Met andere systemen zoals QS zal volgens HDE nauw worden samengewerkt. Het project gaat dit kwartaal van start.

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.