Home

Nieuws

Oud-veilingvoorzitter Rien Bos overleden

Rien Bos, voormalig voorzitter van Groenteveiling Westland, is afgelopen maandag op 68-jarige leeftijd overleden. Dat melden de plaatselijke website Telstar-online en de regionale editie van het Algemeen Dagblad.

Als voorzitter van destijds de grootste groenteveiling van Europa, maakte Rien Bos de geplande megafusie van de Nederlandse veilingen van zeer dichtbij mee. Medio jaren negentig van de vorige eeuw trok ‘architect’ Cees Veerman maandenlang met een VTN-karavaan door het land om alle Nederlandse groenteveilingen voor deelname aan de ‘megaveiling’ te winnen. Rien Bos stelde in die tijd: “Als we het ondernemingsplan Veerman aanvaarden gaan we samen succes oogsten.” Op 31 mei 1996 stemden de leden van veiling Westland voor het plan Veerman. Het plan haalde een meerderheid van 71% van de stemmen, terwijl 66% vereist was. Veiling Westland ging daarmee een fusie aan met nog acht landelijke veilingen en vormde zo Voedingstuinbouw Nederland (VTN), het huidige Coforta.

Oranje
In zijn gemeente Pijnacker-Nootdorp was Rien Bos vooral actief als voorzitter van de plaatselijke Oranjevereniging. Die functie heeft hij bijna 40 jaar bekleed. “Met grote inzet, originaliteit en doorzettingsvermogen heeft hij Oranjevereniging Pijnacker gemaakt tot wat het nu is. Hierbij ruimte gevend aan een ieder’, zo meldt de vereniging op haar website. Rien Bos leed aan een ongeneeslijke ziekte.


Bron: Groenten & Fruit  Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.