Home

Nieuws

NMa geeft groen licht fusie Agrifirm en Cehave

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) ziet na diepgaand onderzoek geen belemmeringen voor de fusie tussen landbouwcoöperaties Agrifirm en Cehave-Landbouwbelang. De NMA verleent de partijen dus de vergunning die de twee hebben aangevraagd om te fuseren.

De kartelwaakhond oordeelt dat boeren en tuinders ook na de fusie nog voldoende keuzemogelijkheden hebben voor de aanschaf van kunstmest hebben. De NMa besloot eerder de fusie nader te onderzoeken, omdat in Noord-Nederland mogelijk niet voldoende concurrentie overbleef bij het aanbieden van kunstmest. Uit het onderzoek blijkt echter dat van de beschreven nadelige gevolgen op de markt voor kunstmest geen sprake is.

Goed geïnformeerd
De NMa heeft onder andere een enquête uitgevoerd onder eindgebruikers van kunstmest, zoals akkerbouwers, veehouders en tuinders. Meer dan 1.500 van hen hebben meegedaan aan deze enquête. De resultaten hiervan worden gepubliceerd op de website van de NMa. Daarnaast heeft de NMa informatie opgevraagd bij diverse aanbieders van kunstmest in Nederland.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.