Home

Nieuws 4 reacties

Middelen mogelijk invloed op ADHD

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat kinderen die gewasbeschermingsmiddelen binnenkrijgen meer kans hebben om ADHD te ontwikkelen, zo meldt Nu.nl.

Maandag is hierover een artikel gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift 'Pediatrics'.

Voor het onderzoek werden ruim 1100 Amerikaanse kinderen tussen de 8 en 15 jaar onderzocht. Volgens de onderzoekers is er echter nog geen bewezen verband tussen bestrijdingsmiddelen en ADHD, maar zij spreken wel over een toenemende zorg dat bestrijdingsmiddelen verband houden met ADHD.
De wetenschappers adviseren dan ook om groente en fruit altijd grondig te wassen voor het eten om de bestrijdingsmiddelen er zo veel mogelijk af te wassen.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen


Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  Een bericht wat meer vragen oproept dan beantwoord.

  Het lijkt mij wat onlogisch dat er een verband aangetoond kan worden tussen gewasbeschermingsmiddelen en ADHD als gewasbeschermingsmiddelen al honderden jaren worden toegepast en ADHD iets is van de laatste decennia. De middelen die nu gebruikt mogen worden zijn relatief onschuldig in vergelijking met de middelen die ooit gebruikt werden, waarom dan nu ineens ADHD?

  Wat zijn dit voor onderzoekers? Zijn die misschien gefinancierd door de voedingsmiddelenindustrie die graag een andere verdacht willen dan zijzelf in deze kwestie met hun toevoegingen (E nr's) aan voedsel?

  Wat is dit voor flutconclusie? Er is geen verband aangetoond, maar wel toenemende zorg.

  Al met al een bericht waar ik niet veel mee kan.

 • no-profile-image

  Jan Robben

  In het onderzoeksrapport gaat het over organische fosforverbindingen, zoals parathion, dichloorvos, enz. Die mogen hier toch allang niet meer? Waarom wordt er dan niet op gewezen dat Nederlandse producten dit probleem niet hebben? Gemiste kans weer.

 • no-profile-image

  Maren Schoormans- Monsanto

  ADHD betekent Af te raden Dagelijkse Hoeveelheid Dikmakers. Ik ben ervan overtuigd dat met goede voeding gebreken, kwalen en disbalans minder wordt.
  Niet wetenschappelijk bewezen net als de aanname in het artikel, dus ook het plaatsen waard!

 • no-profile-image

  jpk

  noemt men dit wetenschap

Of registreer je om te kunnen reageren.