Home

Nieuws 2 reacties

Italiaanse maffia palmt agf-handel in

De Italiaanse politie maakt zich zorgen om het pact dat de maffiaorganisaties Cosa Nostra en Camorra hebben gesloten om de groente- en fruithandel in het zuiden van Italië in hun greep te krijgen.

Volgens telersorganisatie Coldiretti drijft de infiltratie van de georganiseerde misdaad de prijzen van groenten en fruit in de winkels op. Het geld dat producenten, vrachtwagenchauffeurs en handelaars kwijt zijn door afpersing, wordt in de prijs verwerkt.

Politieactie
De Italiaanse politie heeft tientallen leden van de maffia opgepakt en geheime opslagplaatsen met uit Bosnië gesmokkelde wapens ontdekt. De politieactie was gericht tegen pogingen van twee maffiaorganisaties om de handel in groenten en fruit in het zuiden van Italië in hun greep te krijgen.

Bevel
Het gaat om de bekende maffiaorganisaties Cosa Nostra en Camorra, de georganiseerde misdaad in Sicilië, Napels en omgeving. De politie maakt bekend meer dan zeventig arrestatiebevelen te hebben uitgevaardigd. Zij heeft miljoenen euro’s aan onroerend goederen, wapens en voertuigen in beslag genomen.

Prijzen omhoog
Volgens telersorganisatie Coldiretti drijft de infiltratie van de georganiseerde misdaad de prijzen van groenten en fruit in de winkels op. Winkelprijzen liggen wel 200 procent hoger dan wat de producenten ontvangen. De georganiseerde misdaad zou de producenten, vrachtwagenchauffeurs en handelaars afpersen. Die zouden het geld dat zij daardoor kwijt zijn, in de prijzen verwerken.

Tot nu toe waren beide organisaties actief op hun eigen grondgebied. Het hoofd van de antimaffiapolitie in Napels en omgeving, Antonio Girone, toont zich bezorgd over het pact dat de Cosa Nostra en de Camorra kennelijk hebben gesloten.
 

Bron: agd

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan bandiet

  Is het in Nederland niet zo al langer aan de gang dan aangezien de telersprijzen van de laatste jaren?

 • no-profile-image

  tommy

  In de benelux zijn de tot nu onbekende misdaadorganisaties COS Fostra en Grannorra ontdekt. Ze blijken een monsterverbond te hebben gesloten en controleren zowat de hele agf in Noord en West-europa. In tegenstelling tot hun maffia-broeders in Zuid-Europa persen ze niet de winkels af, maar de producenten. Ze maken deze wijs dat ze hun product niet aan een deftige prijs verkocht krijgen. Het is een ingenieus systeem dat opereert onder mom van legitieme telersverenigingen. Telers die proberen buiten dit circuit om te gaan worden door dumping uit de markt geprijst, en dankzij banden met de banken en een dubieuze bedrijfsfinanciering, kan dit volgehouden worden.
  Deze organisatie van witteboordcriminelen staat zeer machtig en heeft uitgestrekte banden in het Nederlandse overheidsorgaan, zowel bij ambtenaren, politici en parastatalen. Op deze wijze is ze in staat heel wat subsidie, die voor de kwekers zelf bedoeld zijn, naar zich te kanaliseren. Om toch nog een graantje hiervan te mogen meepikken, moeten de kwekers zich netjes gedragen en een omerta eerbeidigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.