Home

Nieuws

CCBT gaat Vlaamse biologische teelt stimuleren

Op 3 mei is het CCBT opgericht, dat tot doel heeft om het praktijkgericht onderzoek en de voorlichting te coördineren en te stimuleren ten behoeve van de biologische teelt in Vlaanderen.

Het Coördinatiecentrum praktijkgericht onderzoek en voorlichting Biologische Teelt (CCBT) komt voort uit de wens die bij de overheid en sector leefde om onderzoek en voorlichting te versterken en uit te breiden naar meer teelten en regio’s. De coördinatie zal in de toekomst dus niet langer meer door het Interprovinciaal proefcentrum voor de biologische teelt (PCBT) gebeuren, zoals voorheen. Het PCBT zet zijn proefprogramma wel voort.
 
Draagvlak
Het CCBT heeft op een breed draagvlak. In de nieuwe vereniging zijn zowel de vijf proefcentra als de sector vertegenwoordigd, waaronder 5 biotelers als 2 gangbare telers. Voorzitter is Bart Naeyaert, gedeputeerde van landbouw en vice-voorzitter is Bart Van Parijs, bioteler.
Het CCBT kan rekenen op financiering van de Vlaamse overheid, maar zal zelf ook nog op zoek gaan naar andere financieringsbronnen, bijvoorbeeld Europese fondsen.
 
Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.