Home

Nieuws 1 reactie

Bond wil strenge regels tegen uitbuiting Polen

FNV Bondgenoten vindt dat er te veel vorming is van uitbuiting van Poolse en andere Oost-Europese uitzendkrachten die werken via uitzendbureaus. Ze wil strengere regels in de cao, ondermeer een maxiumbedrag aan wat de werkgever mag inhouden voor huisvesting.

FNV Bondgenoten heeft gisteren een gesprek gehad met de uitzendorganisaties, ABU, NBBU en VIA over de situatie van Poolse en andere Oost-Europese uitzendkrachten. De vakbond heeft daar nog eens benadrukt dat ze aan blijft lopen tegen allerlei vormen van uitbuiting van Polen en andere Oost-Europese uitzendkrachten. Voorbeelden daarvan zijn onderbetaling, slechte en te dure huisvesting en het feit dat er loon wordt ingehouden voor allerlei zaken waarvoor uitzendkrachten moeten betalen. "Het steekt ons dat deze uitzendkrachten vooral plichten hebben, maar geen rechten", zegt Marcel Nuyten, bestuurder van FNV Bondgenoten.

Inhouden loon 
Het aantal zaken waarvoor de werkgever geld mag inhouden moet worden beperkt met daaraan verbonden maximums, bijvoorbeeld een maximum wat de werkgever mag inhouden voor huisvesting. Ook moet er vrije huisvesting komen voor diegenen die dat willen met inschrijving in de gemeente om hiervoor in aanmerking te komen. Zo moet er een einde komen aan de verplichte afhankelijkheid van de uitzendkrachten aan de werkgever. Ook moet er een verbod komen op allerlei boetes die wettelijk niet kunnen en daarvoor in de plaats een normaal boetesysteem wat voldoet aan de wet. Vakbondsbestuurder Nuyten wil ook dat er een einde komt aan verplicht vervoer door de werkgever (naar Polen/Oost-Europa).

In de nieuwe cao voor Albert Heijn toonden de vaste werknemers zich solidair met de flexwerkers in hun bedrijf. Zo hebben zij een loonsverhoging voor zichzelf afgewezen in ruil voor betere arbeidsvoorwaarden voor hun Poolse collega's.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peter Verschuren

    Als de medewerkers van AH ook eens solidair zouden zijn met de tuinders en er voor zouden zorgen dat hun werkgever wat meer zou betalen voor onze producten dan kunnen wij onze medewerkers ook beter betalen.

    Het beeld wat hier geschetst wordt als ware het kommer en kwel om op onze bedrijven te werken is overigens gebaseerd op incidenten. In realiteit ben je gebaat bij goed werkgeverschap omdat je graag je mensen wil behouden. Op de overgrote meerderheid van de bedrijven is dit ook de regel. Om de uitzondering dan als werkelijkheid af te schilderen gaat echt te ver.

Of registreer je om te kunnen reageren.