Home

Nieuws

Bond: Beste groenten en fruit bij AH en Lidl

Albert Heijn, Lidl en Aldi hebben de beste prijs-kwaliteitverhouding als het om aanbod van groenten en fruit gaat. Dirk, Digros en Bas verkopen het smakelijkste fruit, de markt scoort het best op gebied van uiterlijk.

Dat zijn resultaten uit een onderzoek door de Consumentenbond naar kwaliteit, uiterlijk en smaak van een selectie van verse groenten en fruit in het schap. De consumentenorganisatie beoordeelde onder meer bloemkool, sperzieboon, tomaat en komkommer.

Prijzen
Albert Heijn, Lidl en de markt leveren de beste kwaliteit groenten en fruit, aldus het oordeel van de Consumentenbond. “De prijzen die zij hiervoor rekenen zijn niet de allergoedkoopste, maar liggen wel op of onder het gemiddelde.”

Aldi en Lidl, gevolgd door Albert Heijn en de markt, bieden van alle onderzochte aanbieders de beste prijs-kwaliteitverhouding voor groenten. Ook bij fruit hebben Aldi, Lidl en de markt een goede prijs-kwaliteitverhouding, net als Dirk van den Broek/Digros/Bas van der Heijden.

Kritiek
De bond deed het onderzoek bij de grootste supermarktketens, de markt en de Natuurwinkel. Laatstgenoemde, die alleen biologische producten verkoopt, valt in het oordeel ongunstig uit. Wat betreft het uiterlijk eindigt de keten in de onderste regionen.
 
Het onderzoek wordt bekritiseerd, omdat groenten- en fruitspeciaalzaken niet in het onderzoek zijn meegenomen. Dat heeft tot felle kritiek geleid van brancheorganisatie ADN. “De Consumentenbond heeft zijn geloofwaardigheid vandaag een slechte dienst bewezen”, stelt ADN.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Brammert Waagmeester

Of registreer je om te kunnen reageren.