Home

Nieuws 2 reacties

Agri Ladies in teken van zomerfruit

De Agri Ladies Day vindt dit jaar plaats op dinsdag 1 juni. De dames ontmoeten elkaar in het zuiden van het land en brengen een bezoek aan de grootste zachtfruitproducent ter wereld; namelijk Driscoll’s in Hazeldonk, tussen Breda en de Belgische grens.

Sales Manager Mila den Engelsman nodigt de Agri Ladies uit om het bedrijf in Hazeldonk te bezoeken. Driscoll’s produceert aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Het bedrijf heeft haar oorsprong in Amerika waar het al meer dan honderd jaar zachtfruit teelt. In Amerika heeft het bedrijf meer dan 40 procent marktaandeel en in frambozen zelfs meer dan 80 procent marktaandeel. Driscoll’s produceert sinds 1997 in Europa, waarvan de afgelopen 1,5 jaar onder de naam Driscoll’s. Het bedrijf heeft de keten van veredeling tot consument in de hand en het bedrijf werkt met gecontracteerde telers. Het gros van het volume wordt afgezet via de retail.

Op de Agri Ladies Dag krijgen de dames bij Driscoll’s een presentatie en een rondleiding op het bedrijf in Hazeldonk. Bij de proeftuin is kijken, vragen en proeven het motto. Daarna vertrekt de groep naar de proeftuin van Driscoll’s in Prinsenbeek. Zo tegen zessen zoeken we een restaurant op om een hapje te eten.

Aanmelden
Dames die interesse hebben, kunnen zich bij Wilma van den Oever van Frugi Venta aanmelden. Deelname zonder korting kost 75 euro per persoon. Leden van Frugi Venta krijgen vijftig procent korting en betalen dus 37,50 euro. Abonnees van Groenten & Fruit krijgen vijftien procent korting op de prijs. Let op: Aan de dag kunnen maximaal veertig personen deelnemen. Bij overschrijding van dit aantal zal dan ook gevraagd worden niet meer dan met twee vrouwen per bedrijf te komen.

De Agri Ladies Day is een initiatief van Frugi Venta en Groenten & Fruit en is bedoeld voor vrouwen in de agri-sector die met elkaar willen netwerken. De dag wordt dit keer voor de vierde keer georganiseerd door Wilma van den Oever, communicatiemanager bij Frugi Venta en Ellis Langen, redacteur bij Groenten & Fruit.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Greetje

  Het lijkt me heel erg leuk. Momenteel ben ik actief bij de KVO, is de Agri Ladies Day van dergelijke orde?

 • no-profile-image

  Ellis Langen

  Hallo Greetje,

  Alle vrouwen die werkzaam zijn in de agf-wereld zijn welkom. Ons doel is een ontmoetingsplek te zijn voor vrouwen die willen netwerken. Dat doen we door 1 of 2 keer per jaar bijeen te komen. We organiseren dan ook altijd een excursie naar een bedrijf. Ik zou zeggen; geef je op,

  groeten Ellis Langen, redacteur Groenten & Fruit

Of registreer je om te kunnen reageren.