Home

Nieuws

Aanslag baatbelasting voor teler Sirjansland

Een ondernemer in het kassengebied van Sirjansland die niet wil meebetalen aan de aanleg van drukriolering, krijgt een aanslag baatbelating opgelegd.

De gemeente Sirjansland heeft in juni 2008 langs de Bredeweg, de Noordhogeweg en de Ringweg een kleine drie kilometer riolering aangelegd en wegen verbreed. Dat heeft volgens een bericht in PZC tussen de zeven en acht ton gekost.
"We hebben met tientallen glastuinders een exploitatieovereenkomst kunnen sluiten," aldus wethouder Ad Verseput. "Maar deze ondernemer kan zich daarin niet vinden en dan rest ons niets anders dan het opleggen van baatbelasting."

Het drukriool ligt er ten behoeve van de glastuinbouw. Daarom is het volgens het gemeentebestuur niet meer dan billijk dat de kwekers hier aan meebetalen. Volgens richtlijnen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten moet binnen twee jaar na voltooiing een besluit worden genomen over baatbelasting. Dat betekent dat de aanslag in juni in de bus van de teler moet liggen waarmee geen exploitatieovereenkomst is gesloten.

Bron: gfactueel.nl – Auteur: Peter Visser

Of registreer je om te kunnen reageren.