Home

Nieuws

Werkgelegenheidscentrum open teelten

Het werkgelegenheidscentrum Open Teelten, kortweg WGOT, is vandaag van start gegaan. Hier kunnen werkzoekenden in de open teelten zich melden en werkgevers met open teelten hun vacatures plaatsen.

Het centrum vloeit voort uit het CAO akkoord open teelten. Het centrum draait om een site werkgelegenheidscentrum.nl. Daar kunnen werkgevers en werknemers zich aanmelden. De voornaamste bedoeling van het centrum is om werknemers die ontslagen worden bij bedrijven met open teelten te behouden in de sector, zodat kennis niet verdwijnt.

Samen zoeken
De kracht van het WGOT is de unieke samenwerking tussen de LTO’s en het UWV. Het Werkgelegenheidscentrum Open Teelten draagt zorg voor de goede afstemming tussen geschikte kandidaten en de agrarische ondernemer. Zij begeleidt werkgevers met het opstellen en vervullen van vacatures en zoekt samen met UWV naar kandidaten die goed passen bij agrarische ondernemers. Werkzoekenden met ervaring binnen de sector open teelten worden ondersteund bij het solliciteren en het vinden van de juiste baan. 
 

Bron: gfactueel.nl - Auteur: Ellis Langen

Ellis Langen

Of registreer je om te kunnen reageren.