Home

Nieuws laatste update:16 apr 2010

VWO scholieren werken samen met WUR

VWO scholieren werken, binnen het PlantingScience project, via internet samen met wetenschappers van Wageningen University.

PlantingScience is een in de VS ontworpen leermiddel dat leerlingen, leraren en plantenwetenschappers online bij elkaar brengt. Ruim honderd VWO leerlingen van het Bonhoeffercollege in Castricum, twee leraren biologie, en 12 wetenschappers van Wageningen University, zijn in navolging daarvan in Nederland  ook gestart met een PlantingScience project.

Toekomstige generatie wetenschappers
Op veel middelbare scholen doen leerlingen onderzoek aan planten. Als ze zich aansluiten bij PlantingSciences, krijgen ze begeleiding van een wetenschapper. De leerlingen werken dan ook als wetenschapper. Ze bespreken hun eigen vraagstellingen, presenteren de resultaten, en geven elkaar feedback. Zo krijgen ze een beter inzicht in de werkwijze van wetenschappers.
Het project biedt een kennismaking met de wetenschap, om een toekomstige generatie wetenschappers te inspireren. Maar leerlingen leren ook vaardigheden ontwikkelen, zoals data-analyse, communicatie, gebruik van technologie en het oplossen van problemen.

Bron: WUR


Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.