Home

Nieuws

‘Tevredenstellend jaar voor Greenery’

Het jaar 2009 was een moeilijk jaar voor de sector. Het was tevens een bepalend jaar voor de inmiddels tot Coforta omgedoopte coöperatie van The Greenery. Het bedrijf zelf kijkt echter terug op een tevredenstellend jaar.

Dat zei algemeen directeur Philip Smits dinsdagmorgen bij de presentatie van de jaarcijfers. The Greenery realiseerde gemiddeld betere uitbetaalprijzen dan de concurrentie. Maar Smits voegde daar wel aan toe dat die prijzen uiteraard veel te laag waren. De stijging van het bedrijfsresultaat van € 10 miljoen in 2008 naar € 14 miljoen vorig jaar is mogelijk gemaakt door het structureel terugbrengen van de kosten. De ledenomzet daalde immers met 17% tot 633 miljoen euro, de totale omzet kwam 10% lager uit en bedroeg ruim € 1,6 miljard. De nettowinst van The Greenery bedroeg vorig jaar € 7,4. Het jaar daarvoor was dat resultaat nog € 8,7 miljoen, maar toen was er sprake van een eenmalige financiële bate van € 3 miljoen.

Bevestiging
Het tevreden gevoel van Smits en The Greenery wordt niet alleen bepaald door de cijfers, maar ook door de succesvolle invoering van de nieuwe strategie, de concrete invulling op gebied van ketenoptimalisatie en het opnieuw inrichten en versterken van de verkooporganisatie. Verder krijgt The Greenery volgens Smits regelmatig de bevestiging van de ingezette koers in de vorm van onderscheidingen en prijzen op gebied van innovatie en logistiek. Ook werden er vorig jaar samenwerkingen aangegaan met onder andere Bayer Cropscience, het Zuid-Afrikaanse fruitbedrijf Capespan, kidsmarketingconcept Fred & Ed en de Britse tomatenteler John Baarda Ltd.

Meer over de jaarcijfers van The Greenery in de weekeditie van Groenten & Fruit van dinsdag 13 april a.s.

Bron: gfactueel.nl   Auteur: Roger Abbenhuijs

Roger Abbenhuijs

Of registreer je om te kunnen reageren.